Suç-24

Rusya, DAEŞ'i vurma bahanesiyle katil Esed'a yardıma gitti. "Terörü temizliyoruz" dedi ama hem muhalifleri hem Türkmenler'i hedef seçti. Ruslar'ın SU-24 uçakları DAEŞ'i birkaç kez vururken muhalif ve Türkmen hedefler yerle bir edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2015 Güncelleme 27 Kasım 2015, 01:43
Suç-24

İÇİNDEKİLER

Katil Esed, 5 yıl önce kendi halkını katletmeye başladı. Yaklaşık 300 bin masum sivili öldüren Esed'in kirli oyununa karşı çıkan Suriyeliler, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) kurarak topraklarını ve varl›klar›n› savundu. ÖSO ve diğer muhalifler Esed'in ordusunu yenmeye başlay›nca İran'dan Cumhuriyet muhafızları ve Hizbullah'a bağlı Şii milisler yardıma koştu. Yetmedi Rusya da Suriye topraklarındaki üslerini kaybetmemek için DAEŞ'i bahane ederek katil Esed'e asker, uçak, ağır silah, tank ve mühimmat gönderdi. Rusya, bu hamleyi yaparken dünya kamuoyuna "DAEŞ terörizmini bitireceğini" söyledi.



YALAN BOMBARDIMANI
Ancak Rus uçakları ilk birkaç gün boş DAEŞ hedeflerini vurduktan sonra tüm güçleriyle ÖSO ve Türkmenler'i hedef aldı. Üstelik bu süreçte DAEŞ'in çıkardığı petrolleri Esed'e sattığı, Esed'in de Rus şirketler üzerinden petrol ve gazı dünyaya sattığı ortaya çıktı. Tüm bunları ört bas eden Rusya yine "DAEŞ'i vuruyoruz" yalanını söyleyerek hem Esed'e hem DAEŞ'e yardım sunmaya devam etti. Özellikle 5 yıldır hiçbir çatışmanın içine girmeyen ve sadece kendi topraklarına saldırı olursa evlerini savunan Türkmenler de hedef haline getirildi. Ruslar'ın SU-24 uçakları, Türkmen sivillerin yaşadığı köy, kasaba ve şehirleri vururken hep DAEŞ bahanesini kullandı. Üstelik Türkmenler'e insani yardım gönderen Türkiye'yi de DAEŞ'e yardım etmekle suçladı. Ancak Ruslar'ın bu yalanları tek tek ortaya çıktı. ABD merkezli DAEŞ'e karşı koalisyon kuvvetlerinin yayınladığı haritada Ruslar'›n DAEŞ'i birkaç kez vurduğu ancak özellikle Esad rejimini tehdit eden noktalarda muhalif ÖSO'yu bombardımana tuttuğu görüldü. Ruslar ayrıca Türkmenler'in de üzerine bomba yağdırıyordu. DAEŞ'e karşı savaştığını söyleyen Ruslar geçen haftaya kadar terör örgütünün elinde bulunan Azez kentini hiç vurmazken, bu kent ÖSO'nun eline geçince dün buraya da bombardımana başladı. Ruslar'ın seçtiği hedefler de asıl planlarının DAEŞ'i bitirmek değil, diktatör Esed'e yardım etmek olduğunu doğruladı.