Susturacaklar!

Alman derin devleti, 8'i Türk 10 kişiyi katleden NSU'nun lideri Zschape'nin 252 duruşma sonrasında konuşma kararı alması nedeniyle panikte... Derin devletin, hapisteki Zschape'yi zehirlediği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2015 Güncelleme 26 Kasım 2015, 01:34
Susturacaklar!

İÇİNDEKİLER

Almanya'da 2000- 2007 yılları arasında 8 Türk, 1 Yunan ve 1 polis memuru hunharca katledildi. Katliamı, Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün (NSU) yaptığı kesinleşti. Örgüt üyesi Beate Zschape'nin saldırının baş sorumlusu olduğu da kanıtlandı. Ancak Beate Zschape'nin 252 duruşmada da sessiz kalması, davanın sonuçlanmasını engelledi. 10 Kasım'daki duruşmada 'konuşacağım' diyen Zschape, Alman derin devletinde büyük paniğe neden oldu.

AİLELER İSYAN ETTİ
Stern dergisinin de, Zschape'nin "Yeter artık. Her şeyi açıklayacağım" dediğini yazınca, duruşma iki kez daha ertelendi. 8 Aralık'taki duruşma öncesi Zschape'yi savunmakla yükümlü olan üç avukat Anja Sturm, Wolfgang Stahl ve Wolfgang Heer, konuşmayı engellemek için her yolu denedi. Yasal yol kalmamıştı. Ancak 8 Aralık tarihi kesinleştiği için yeni bir formül arandı. O formül de bulundu. Zschape'nin cezaevinde rahatsızlandığı ve davaya katılamayacağı iddia edildi. Mağdur aileler ise, suçları itiraf etmek üzere olan Zschape'nin öldürülebileceğini söyledi. Alman yetkililer ise, bu konuda yorum yapmadı. Ancak iddialara göre Zschape'nin durumu ciddi.