"Erdoğan'ın emrini bekliyoruz"

Putin'e desteğini açıklayan sözde Çeçenistan Başbakanı Ramazan Kadirov'a tepki gösteren Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Cephesi, Kadirov'un amacının Putin'in gözüne girmek olduğunun altını çizdi ve "Çeçen mücahitler Müslüman halkların lideri Erdoğan'dan emir beklemektedir" dedi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2015, 17:28
Erdoğan’ın emrini bekliyoruz

İÇİNDEKİLER

Çeçenistan Başbakanı Ramazan Kadirov'un, Rusya'nın savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye hakkında yaptığı açıklamalara Çeçenlerden tepki geldi. Her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını belirten Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Cephesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çeçen mücahitler Türkiye Cumhurbaşkanı ve dünya Müslüman halkların lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan ne kadar karmaşık olursa olsun emir beklemektedir" denildi.

Kadirov'un Putin gözüne girmek için böyle bir açıklama yaptığına dikkat çekilen açıklamada, Çeçen halkının her zaman Müslümanların yanında yer aldığı belirtildi.

"Çeçen Halkı Türkiye'nin yanında" başlığıyla yapılan açıklama şöyle:
''Kadirov bu açıklama ile Müslümanlara yönelik ihanetini ve Putin'e bağlılığını yeniden belirtmiştir. Çeçen halkı her zaman Müslümanların yanında yer almaktadır. Çeçen halkı zor günlerinde Türkiye'nin yaptığı yardımı, uzattığı kardeş elini ve Çeçen mültecilerine sahip çıkmalarını unutmamıştır. Ramazan Kadirov ve onu hem Çeçenistan'da hem de Türkiye'de destekleyenler Çeçen halkını temsil etmemektedir. Çeçen halkı Türkiye'nin ve Bayırbucak bölgesinde mücadele veren Türkmen kardeşlerimizin yanındadır. Yaşanan olayda Türkiye yüzde yüz haklıdır ve Çeçen halkı her zaman Türkiye ile birliktedir. Çeçen mücahitler Türkiye Cumhurbaşkanı ve dünya Müslüman halkların lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan ne kadar karmaşık olursa olsun emir beklemektedir.
Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Kurtuluş Cephesi''

Kaynak : Yeni Şafak