Paris'in ödü patladı

Fransa'nın başkenti Paris'in güney banliyösü Montrouge'de canlı bomba yeleği bulundu. Ülkeyi yeniden korku sardı. Halk tekrar evlerine kapanırken sokaklar askerlerle doldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2015 Güncelleme 25 Kasım 2015, 01:45
Paris’in ödü patladı

İÇİNDEKİLER

Tarihler 13 Kasım'ı gösterdiğinde Avrupa, Amerika'nın 11 Eylül'ünü yaşadı. Fransa Paris'te Bataclan konser salonu, Fransa-Almanya maçının oynandığı Stade de France ile bazı restoranlarda silah ve bombayla 6 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 130 sivil ve 8 saldırgan hayatını kaybetti. Katliamı DAEŞ üstlendi. Saldırıların ardından ülkede olağanüstü hal ilan edildi. Başkent sokakları askeri birliklerle doldu. Dünya bu katliama kitlendi. Fransızlar ise büyük çöküntü yaşadı. Balon patlaması dahi bomba olarak algılandı. Halk sağa sola kaçıştı. Olay sonrası hayat normale dönmeye başlamıştı ki, dün yeni bir gelişme yaşandı.

YELEK ABDESLAM'IN!
Paris'in güney banliyösü Montrouge'da temizlik işçileri çöpte canlı bomba yeleği buldu. Soruşturma kaynakları, düzeneğin incelendiğini açıkladı. Terör saldırılarının yaşandığı gün, terörist Salah Abdeslam'ın cep telefonuna ait sinyalin intihar yeleğinin bulunduğu yere yakın Châtillon'da tespit edildiği belirtildi. Soruşturmada, Abdeslam'ın son anda terör saldırısından vazgeçtiği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.