Rus ruleti

DAEŞ bahanesiyle Esad rejimine destek veren Rusya, yine sınırı aştı. Rus uçakları, sivil yerleşim yerlerine misket bombası attı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2015 Güncelleme 09 Ekim 2015, 01:31
Rus ruleti

İÇİNDEKİLER

Rusya, "DAEŞ'i vurma" bahanesiyle Suriye'ye girdi. Ancak diktatör Beşar Esad'la kol kola verdi. Rus ordusu, DAEŞ hedeflerine değil Suriyeli muhalifler ile Türkmenler'e saldırı düzenledi. Rus savaş uçakları, dün de İdlib'deki Maasaran beldesinde bulunan sivil yerleşim yerlerine "misket bombasıyla" saldırdı. 6 sivil öldü, 12 kişi de yaralandı. Rusya Hava Kuvvetleri'nin, İdlib kırsalına düzenlediği saldırılarda, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait bir karargahı hedef aldığı bildirildi. ABD de "Rusya muhalif grupları hedef alıyor" dedi. ÖSO'ya bağlı Zafer Ordusu Basın Müdürü Muhammed Raşid ise Esad güçlerinin Rusya'nın desteğiyle Hama'nın kuzey kesimlerinde kara operasyonu başlattığını söyledi. Öte yandan Hama'da muhaliflerin 2 Rus uçağını düşürdüğü iddia edildi.

KREMLİN'DEN U DÖNÜŞÜ
Suriye'de Esad ile işbirliği yapıp hava operasyonlarına devam eden Rusya, Türk hava sahasını ihlal etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi bir kayıp olur" diyerek Rusya'yı uyardı. Kremlin'den U dönüşü ise gecikmedi. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin sürmesini umut ettiklerini söyledi.