Tarihi tokat

Sözde Ermeni iddialarına bir tokat da ABD'li tarihçi Justin McCarthy'den geldi: "Yaşananlara soykırım demek tarihi bir yanlış."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 00:56
Tarihi tokat

İÇİNDEKİLER

Dünya Ermeni Lobisi'nin Türkiye aleyhine başlattığı 'Sözde Ermeni Soykırımı'na tarihçilerden gelen tepkilere bir yenisi eklendi. ABD'deki Louisville Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Justin McCarthy, Sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin, "Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını söylemek yanlış. Yaşananlara soykırım demek, olaylara ön yargılı bakmak anlamına gelir" dedi. Ünlü tarihçi McCarthy, "Ölüm ve Sürgün" isimli kitabının Arnavutça basımının tanıtımı için Tiran'da ALSAR Vakfınca düzenlenen etkinlikte konuştu.

MÜSLÜMANLAR ÖLDÜRÜLDÜ
Sırbistan sınırlarında kalan Niş bölgesinde ve Karadağ'da, Müslüman halkın yüzde 90'ının öldürüldüğünü ya da sürgün edildiğini savunan McCarthy, "Bölgedeki soykırım, Ruanda'dan daha ağırdı. Müslüman Arnavutlar ya öldürüldü ya da sürgüne gönderildi. Kosova'daki Müslümanlar da öyle. Buradaki etnik temizlik bununla sınırlı değil. Arnavutluk'taki komünist rejim de, kültür soykırımı yapmaya devam etmişti" ifadesini kullandı.

GERÇEK ACI
Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, "Ölüm ve Sürfün" isimli eserin, "Doğu Anadolu ve Kafkasya" ve "Doğuda Son Savaş" başlıklı bölümlerinde 1915 olaylarının tarihi arka planını ve iç yüzünde Türklerin yaşadığı acıları, nesnel veriler ışığında değerlendirildiğini vurguladı.