Gizemli kayıp

Akıl almaz olayların bölgesi Bermuda Şeytan Üçgeni dev bir gemiyi yuttu. 28 Amerikan ve 5 Polonyalı mürettebat ortadan kayboldu. Yetkililer kasırga nedeniyle batmış olabileceğini ancak, net bilgi olmadığını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 01:58
Gizemli kayıp

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Jacksonville limanından, Puerto Rico'nun San Juan kentine giden ve içinde 28 Amerikan, 5 de Polonyalı mürettebatı bulunan kargo gemisi Bermuda Şeytan Üçgeni olarak bilinen bölgede kayboldu. Yetkililer, perşembe gününden bu yana haber alınamayan "Al Faro" adlı Amerikan bandralı gemiyle en son Crooked Adaları'ndan 35 mil uzaklıkta, yerel saatle 07:30'da bağlantı kurulduğu, ondan sonra haber alınamadığını açıkladı. Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ryan Ross, Bermuda Şeytan Üçgeni'nde kaybolan geminin 3 adet C-130 tipi uçak, ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı uçak ve helikopterlerle aranmakta olduğunu söyledi.

'GEMİ SU ALIYORDU'
Ross, "Kurulan son bağlantıda, motorların durduğunu, geminin su almakta olduğunu ve suyu boşaltmaya çalıştıklarını söylediler" diye konuştu. Geminin, ABD'nin doğu bölgelerini etkisi altına alan ve Bermuda çevresini de etkileyen Joaquin Kasırgası'nın gemiyi batırmış olabileceği de olasılıklar arasında sayılırken, arama uçaklarının okyanus üstünde yüzen can simitleri gördükleri belirtildi.



GİDEN DÖNMEDİ
Bermuda Şeytan Üçgeni, Atlantik'te ABD'nin güneydoğu kıyılarında, üçgen şeklinde bir alandır. Üçgenin köşelerinde Bermuda, Florida'daki Miami, ve Puerto Rico'daki San Juan bulunuyor. 5 Aralık 1945 Amerika'ya ait 5 Avenger uçağı hiç bir sorun olmamasına rağmen gizemli alanda kayboldu. Kaybolanları bulmak için aynı yere giden 13 personeliyle koca bir deniz uçağından da bir daha asla haber alınamadı. Ayrıca bu alandan geçen yüzlerce gemi ve uçak ilginç sekilde suya gömüldü.