Kana bakan!

Filistinli bir kızın, küçük kardeşini askerin elinden kurtarmaya çalıştığı görüntüye skandal bir yorum geldi. İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, "O çocuk öldürülmeliydi" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 01:32
Kana bakan!

İÇİNDEKİLER

Öldürmeyi iyi bilen İsrail, yine kana doymadı! Devletin bakanı, şok bir yorum yaptı. Skandal, geçtiğimiz gün patladı! Filistin Batı Şeria'da bir grup halk, Yahudi yerleşim biriminin inşaasını ve ayrım duvarını protesto etti. Bir İsrail askeri de gruptaki küçük Muhammed Tamimi'yi taşın arasına sıkıştırdı. Bir kolu alçıda olan çocuğun, önce kafasını taşa dayadı, sonra diğer kolunu kıvırdı, sürükledi ve gözaltına almaya çalıştı. İşte bu görüntüler, dünyayı sarstı! İsrail Kültür Bakanı Miri Regev ise olay hakkında şok bir açıklama yaptı. Savunma Kuvvetleri'nin eski sözcüsü olan kadın bakan, aileye ateş açılması gerektiğini savundu ve şu ifadeleri kullandı:

'AKIL ALMAZ BİR REZALET'
Bir İsrail askerine yapılan saldırının görüntülerini izleyince şaşkına döndüm. Askerlerimizin göreve eli kolu bağlı şekilde gönderilmesi akıl almaz bir şey, bir rezalet! İsrail vatandaşlarına ve askerlerine zarar vermeye çalışan kim varsa bilmelidir ki, vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Saldırıya uğrayan bir askerin anında karşılık verebileceği bir yasa çıkarılmalıdır. Savunma Bakanı'na, ateş açma konusunda usullerin derhal değiştirilmesi çağrısında bulunuyorum.