Duy da inanma

Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'in dinleme yapmayacağı açıklandı. Bu açıklama inandırıcı bulunmadı. 40 bine yakın çalışanı olan NSA'in, 10 bin kişiyi daha işe alacağı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2015 Güncelleme 29 Temmuz 2015, 01:37
Duy da inanma

İÇİNDEKİLER

ABD Ulusal İstihbaratı, geçtiğimiz ay Kongre'de onaylanan yasayla ülkedeki telefon görüşme kayıtlarını toplaması yasaklanan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın, (NSA) kasım ayından itibaren telefon dinlemeyi bırakacağını duyurdu. Konuya dair dün açıklama yapan Ulusal İstihbarat sözcülüğü, NSA'nın 29 Kasım'dan itibaren "terör soruşturması" kapsamında topladığı kayıtları artık incelemeyeceğini, bununla yanı sıra elindeki mevcut kayıtları da imha edeceğini belirtti. NSA eski çalışanı Edward Snowden tarafından 2013'te sızdırıldıktan sonra tartışma konusu olmuştu.

DİNLEME İÇİN KURULDU
Ancak NSA'in dinleme yapmaması gibi bir durumun olmayacağına dikkat çekildi. Yani uzmanlar, "NSA, dinleme için kuruldu. Aksi bir durum söz konusu olamaz" dedi. 40 bin çalışanı olan NSA'in yeni yapılanma ile birlikte bu rakamı 50 bine çıkartmak için Kongre'den cevap beklediği ortaya çıktı. ABD için en önemli istihbarat birimi olarak gösterilen NSA'in başta Almanya olmak üzere 17 ülkede merkezinin olduğu da bilinen bir gerçek.