Yetiş komşu

Bankaların7 Temmuz'a kadar kapalı kalacağının açıklandığı Yunanistan'da, bin şube emekliler için hizmete girdi. Bir seferde en fazla 120 euro çekebilecek olan emekliler, "Türkiye de bize yardım edecek, kurtulacağız" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2015 Güncelleme 03 Temmuz 2015, 01:15
Yetiş komşu

İÇİNDEKİLER

IMF'ye olan 1.6 milyar euroluk borç taksitini ödemeyerek iflas noktasına gelen Yunanistan'da, halkın umudu Türkiye oldu. Pazar günü yapılacak referandumu bekleyen Yunanlı emekliler, Türkiye'den gelecek yardımlarla kurtulacaklarını söyledi. Bankaların önünde kuyrukta bekleyen Yunanlı emeklilerden Markos Antoniu, yaşanan sıkıntıların yalnızca Yunanistan'la sınırlı kalmayacağını düşündüğünü ifade ederek, "Sonunda Avrupa diye bir şey kalmayacak. Yunanistan'ın geldiği durumu çok yakında bütün Avrupalılar yaşayarak anlayacak. Türkiye'de bile bize yardım etme konusu konuşuluyor" dedi.

'BİLEĞİMİ KESERİM'
Öte yandan önceki gün Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın "Referandumdan 'evet' çıkarsa istifa ederim" açıklamasının ardından, dün de Maliye Bakanı Yanis Varoufakis "Bize koloni ülkesi muamelesi yapıyorlar" diyerek borcun yapılandırılmasını kapsamayan bir anlaşmanın altına imza atmaktansa kendi bileğini keseceğini ifade etti. İngiltere'de de ayakkabı satıcısı Tom Feeney, internet üzerinden Yunanistan'a yardım kampanyası başlattı.