İngiltere'de hız treni faciası

İngiltere’nin ünlü eğlence parkı Alton Tower’da iki rollercoaster vagonun çarpışması sonucu dördü ciddi, toplam 16 kişi yaralandı.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 03 Haziran 2015, 13:50
İngiltere’de hız treni faciası

İÇİNDEKİLER

Daily News'in haberine göre İngiltere'nin Staffordshire kenti yakınında bulunan eğlence parkı Alton Towers'da, bir roller coaster(hız treni) faciası yaşandı.

Görgü tanıklarının duyduğu çarpışma sesine göre olay dün 14:09 sularında Alton Towers'da meydana geldi. Kazada yerden 7.6 metre yükselikteki biri yolcularla dolu diğeri boş iki vagon çarpıştı. Olay yerinden çığlık sesleri yankılandı. Öncelikle çevredekiler kazazedelerin yardımına koşarken, gelen ambulanslarla da 45 derece yana yatan vagondan çıkartılan yaralılar çevre hastanelerine kaldırıldı.


West Midlands Ambulans Servisi; 18 ve 27 yaşlarında iki erkek ile 19 ve 17 yaşlarında iki kadın kazazedenin durumları daha ciddi olduğu ve yaralılardan birinin bacağının koptuğunu bildirdi.

Olay yerindeki şahitler iki vagonun büyük bir gürültüyle çarpıştıklarını söyledi. Şahitlerden Ben Richardson " Çarpışmadan sonra iki araçtan çığlıklar yükseldi. Parktaki herkes oraya koştu. Adeta araba kazası gibiydi" dedi. Kazada çarpışan vagonların birinin boş olduğu, diğerinde de 16 kişinin bulunduğu öğrenildi.



Sebebi henüz tespit edilemeyen kaza şans eseri trenin yavaşladığı ve yere yakın olduğu bir zamanda gerçekleşti. Aksi takdirde daha büyük bir kaza yaşanabilirdi, roller coaster kabinleri saate 120 kilometreye kadar hız yapabiliyor.