ABD'li firmadan başörtülü kadına ayrımcılık!

Tahera Ahmad isimli genç kadın, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada başörtüsünden dolayı ABD'nin United Hava Yolları'nda çalışan uçak görevlisi tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını ifade etti.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 22:05
ABD’li firmadan başörtülü kadına ayrımcılık!

İÇİNDEKİLER

Tahera Ahmad isimli genç kadın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başörtüsünden dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını açıkladı.

Ahmad, Facebook hesabından paylaştığı yazıda, uçakta yapılan içecek servisi sırasında, hostesten istediği diyet kolanın kendisine kapağı açık bir şekilde servis edilmesine tepki göstererek, "hijyenik sebeplerden dolayı" kendisine kapağı kapalı bir kutu kola getirilmesini istedi.

AHMAD'A TERÖRİST MUAMELESİ YAPILMIŞ!

Buna karşı ise hostes, "Sana kapağı kapalı kutu kola veremem, bu yüzden sana içecek yok" diye karşılık verdi. Hostes buna gerekçe olarak da, kendilerinde böyle bir yetki olmadığını, çünkü "Bazı insanlar bunu silah olarak kullanabilir" dedi.

Bu sırada Ahmad'in yanında yolculuk yapan kişiye ikram edilen kapalı kutu içerisindeki birayı işaret eden başörtülü kadın, neden sadece kendisinin bu duruma maruz kaldığını sorması üzerine, bira kutusunun kapağını açan hostes, "Sen bunu silah olarak kullanmadan ben açayım" ifadesini kullandı.

Bu durum karşısında diğer yolcular tarafında da kendisine yapılan ayrımcılığa dikkat çeken Ahmad, yolculardan biri hakaret ederek, "Evet bunu silah olarak kullanabilirsin, kes sesini" dediğini diğer yolcularında bu olay karşısında sessiz kaldıklarını belirtti.

ABD'Lİ FİRMAYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

Tahera Ahmad'e yapılan ayrımcılık sonrasında ABD'li hava yolu şirketine tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyada United Havayolları'nın Ahmad'den özür dilemesi gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.

Konuyla ilgili ABD'nin United Hava Yolları da, uçak görevlisi tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını iddia eden Müslüman kadın hakkında açıklama yaparak, "Konuyu araştırmaya başladık" açıklamasında bulundu.

Başörtülü Müslüman kadının başına gelenleri daha iyi anlamak için kendisiyle irtibata geçildiğini belirten United, aynı zamanda olayın olduğu uçaktaki yetkilerle görüşüldüğünü söyledi.