Bu adamlar nereden çıktı?

100'ü aşkın Suriyeli mülteciler bir bota bindi. Ege Denizi'ne açıldı. Bot su almaya başladı. O esnada Yunanlılar göçmenleri kurtardı. Kos Adası'na çekilen mülteciler sevinç çığlıkları attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2015 Güncelleme 27 Mayıs 2015, 00:00
Bu adamlar nereden çıktı?

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki iç savaştan kaçıp yasa dışı yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenler ölümden son anda kurtuldu. Dün akşam Ege Denizi'nde akılara durgunluk veren bir hayat kurtarma operasyonu yapıldı. Kaçak yollarla Yunanistan'a oradan da Avrupa'nın çeşitli ülkelerine geçmek isteyen 100'ü aşkın mülteci bir plastik botla denize açıldı. Normal şarlarda 4 kişinin bineceği bota yüzlerce Suriyeli ve Afganistan vatandaşı bindi. Aralarında çocukların da olduğu mülteciler, Türk Sahil Güvenlik Ekipleri'nin dikkatini çekti. Ancak, uluslararası karasularda seyreden göçmenlere müdahale edilemedi. Buna rağmen, bot sınırlar içerisinde kötü bir duruma karşı takibe aldı.

YERİNDE MÜDAHALE
Ekipler, göçmenlerin içinde bulunduğu botun dalgalarla boğuşarak, Yunanistan sınırına doğru gittiğini fark etti. Vakit kaybetmeden Yunan makamlarıyla irtibata geçti. Durum bilgisini paylaştı. Haberi alan Yunan yetkilileri harekete geçti. Mültecilere yaklaşıldığı anda bir faciadan dönüldü. Botun suya battığı görüldü. İşte tam bu esnada göçmenlere müdahale edildi. Genelini Suriyelilerin oluşturduğu 100'ünzerinde göçmen Yunanistan'ın Kos Adası'na çekildi. Ölümden kurtarılan mülteciler sevinç çığlıkları attı.