Rövanş

Floyd Mayweather, "Asrın maçında" Manny Pacquiao'yu yendi. İki boksör de ceplerini parayla doldurdu! Şampiyon bir maç daha yapmak istediğini söylerken, rakibine rövanş teklifinde bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2015 Güncelleme 07 Mayıs 2015, 01:45
Rövanş

İÇİNDEKİLER

Tarihinin en yüksek ödüllü boks karşılaşmasında 'The Money (Para)' lakaplı Floyd Mayweather, Filipinli rakibi Manny Pacquiao'yu 12 raunda sonunda puanla yendi. TV yayın hakları, bilet ücretleri ve sponsorluk gelirleriyle birlikte 400 milyon dolar hasılat elde edilen karşılaşmadan Mayweather 180 milyon dolar, Pacquiao ise 120 milyon doları cebine koydu! Aslında maçta kaybeden yoktu! İki boksör de servetlerine servet kattı! "8 farklı sıklette dünya şampiyonu olan tek boksör" Pacquiao, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, kaybetmesini omzundaki sakatlığa bağladı. Bunun üzerine 'yüzyılın maçı' olarak adlandırılan boks karşılaşması davalık oldu.

AMELİYAT SONRASI
Stephane Vanel
ve Kami Rahbaran isimli iki kişi karşılaşma öncesi omuzundaki sakatlığı saklayan Pacquiao'ya dava açtı. Bilet alarak Filipinli boksörü izlemeye giden herkes adına dava açan ikili, ameliyat olmaya hazırlanan boksörden 5 milyon dolar talep etti. Dolandırıldıklarını öne sürdü. Efsane boksör Mike Tyson ise maç için "Yüzyılın Fiyaskosu" dedi. Bunun üzerine Floyd Mayweather'dan bir açıklama geldi. 'Pacman' lakaplı Manny Pacquiao'yu puanla mağlup ederek kariyerindeki 48'inci maçı da kazanan şampiyon, bir spor kanalına yaptığı açıklamada, 3 Mayıs'taki müsabakanın rövanşını yapma fikrine açık olduğunu belirterek, "Ameliyatı sonrası bir yıl içinde Pacquiao ile yeniden karşılaşabilirim" dedi. Sağ omuz bağlarındaki yırtık sebebiyle ameliyat edilecek 36 yaşındaki Filipinli boksörün iyileşmesinin, 9 ila 12 ay süreceği öne sürüldü.