NASA gök taşı avında

"Yakalanacak" ve Ay'ın yörüngesine oturtulacak küçük gök taşında yapılacak incelemelerle, Dünya'yı tehdit edebilecek büyük gök taşlarını engelleyecek teknolojilerin geliştirilmesi planlanıyor.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 13:01
NASA gök taşı avında

İÇİNDEKİLER

NASA çoğu zaman "yıldız kayması" olarak nitelendirdiğimiz ve atmosferde eriyen gök taşlarını bu defa gözlemlemek yerine yakalayacak.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), gelecekte Dünya'yı tehdit edebilecek gök taşlarını etkisiz hale getirecek teknolojinin geliştirilmesini sağlayacak plan üzerinde çalışıyor.

NASA Başkanı Charles Bolden, Washington'da düzenlenen "Humans to Mars" konferansında yaptığı açıklamada, plan çerçevesinde çapı 4 metreden büyük olmayan bir gök taşının Ay'ın yörüngesine itileceğini belirtti.

Daha sonra yörüngedeki gök taşına incelemelerde bulunmak üzere astronotların gönderilebileceğini söyleyen Bolden, çalışmanın gelecekte Dünya'yı tehdit edecek büyük gök taşlarını durdurmak için kullanılabilecek sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesinin önünü açabileceğini kaydetti.

Beyaz Saray, NASA'yı bir gök taşı "yakalamak" ve bunu incelemek üzere Dünya'nın yörüngesine getirmekle görevlendirmişti. NASA, bu görevi 2025 yılına kadar tamamlamak istiyor.