Para kazandı!

400 milyon dolarlık asrın maçı kıran kırana geçti. 'Yüzyılın maçı'nın kazananı 'Para' lakaplı Floyd Mayweather Jr oldu. 38 yaşındaki Floyd, 3 kemeri birden beline taktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 00:00
Para kazandı!

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyanın merakla beklediği ve 'yüzyılın boks maçı' olarak tanımlanan maçın galibi belli oldu. ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentindeki MGM Grand Garden Arena'da oynanan asrın maçında Floyd Mayweather, Filipinli rakibi Manny Pacquiao'u 12 raunt sonunda 3 hakemin de ortak kararıyla yendi. Müsabakada Mayweather, Pacquiao'yı 118-110, 116- 112, 116-112'lik puan farkıyla geride bıraktı. Böylece 'The Money (Para)' lakaplı Floyd Mayweather Jr, Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerinin hepsini aldı. Amerikalı boksör üst üste 48. galibiyetini elde ederek namağlup ünvanını sürdürdü. Karşılaşmanın ardından Mayweather, "Her maçımı kazanmak istiyorum. Pacquiao gerçek bir şampiyon ve ikimiz de en iyi zamanlarımızı yaşıyoruz. Onu yeneceğimi biliyordum, akıllıca oynadığımı düşünüyorum" dedi. Pacquiao ise "İyi bir maç oldu ve sonunda kazandığımı düşündüm. Mayweather aslında pek bir şey yapmadı ve ben daha iyi dövüştüm." ifadelerini kullandı.

TARİHİN EN YÜKSEK PARA ÖDÜLÜ
5 yıl süren görüşmelerin ardından yapılmasına karar verilen karşılaşmadan, bilet satışları, yayın ücretleri ve sponsorluk anlaşmalarıyla beraber 400 milyon doların üstünde hasılat elde edildiği belirtildi. Para ödülü 400 milyon dolar olan "tarihin en yüksek ödüllü boks maçı"nda anlaşma gereği ödülün yüzde 60'ını Mayweather'ın, yüzde 40'ını Pacquiao'nun alacağı açıklanmıştı.

1 MİLYON DOLARLIK KEMER
Mayweather'ın taktığı WBC'nin şampiyonluk kemerinin değeri dudak uçuklattı. 800 gram ağırlığında altın bulunan, 3 bin 17 zümrütle süslenmiş ve üstündeki 165 ülke bayrağının elle boyandığı kemer tam 1 milyon dolar. Mayweather, bu muhteşem kemeri salondan yükselen tezahüratlar eşliğinde taktı; ring etrafında sinema yıldızları gibi poz vermeyi ihmal etmedi.

KAYBEDEN YOK
Maçın oynandığı Las Vegas'ta otel fiyatları tavan yaptı. Normalde ortalama 250 dolar olan konaklama fiyatları, 950 dolara kadar yükseldi. n Satışa çıkan bin 500 ile 10 bin dolar arasındaki biletler, 60 saniye içinde tükendi. n Karaborsaya düşen biletlerden ringe yakın olan koltuklar, 140 bin dolardan alıcı buldu.

ÜNLÜLER KAÇIRMADI
Eşi Jay-Z ile maçı izleyen Beyonce Knowles'in yanı sıra Robert de Niro ve Mark Wahlberg gibi isimler de asrın karşılaşmasında hazır bulundu.