Erbil'de bombalı gün

ABD Başkansolosluk binası yakınında bomba yüklü bir otomobil patlatıldı. 3 kişi can verdi. Aralarında Türkler'in de olduğu 14 kişi yaralandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2015 Güncelleme 18 Nisan 2015, 01:47
Erbil’de bombalı gün

İÇİNDEKİLER

Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim el-Duri, Selahaddin bölgesinde ordu tarafından öldürüldü. IŞİD'in kilit isimlerinden birisi olarak kabul edilen ve ABD'nin en çok aradığı kişilerin başında gelen Duri'nin ölümünün hemen ardından Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Erbil'de ABD Başkonsolosluk binasının yakınında bombalı bir saldırı gerçekleşti. İntihar saldırısında 3 kişi ölürken, aralarında Türkler'in de bulunduğu 14 kişi yaralandı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ
Türklerin işlettiği Nili isimli kafeteryada büyük hasar oluştu. Burada oturmakta olan bazı kişilerin vücudunda ağır yanıklar oluştu. Kafe çalışanlanı Ahmet Husra, "Hayatını kaybedenlerden biri Türkiyeli" iddiasında bulundu. IŞİD'in sosyal medya hesabından duyuru yapılarak saldırıyı örgütün üstlendiği iddia edildi. Bu arada Erbil'deki saldırının ardından, Bağdat'ta da çeşitli yerlere 6 bombalı saldırı düzenlendi. Olayda en az 40 kişinin öldüğü ifade edildi.