Görmany!

Lufthansa'ya bağlı Germanwings uçağı dağa çakıldı. 150 kişinin ölümüne yol açan faciada, bütün suç yardımcı pilota atıldı. Pilotun önce psikolojik sorunlarının bulunduğu ortaya çıktı! Şimdi de yüzde 30 görme kaybı olduğu açıklandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2015 Güncelleme 30 Mart 2015, 03:09
Görmany!

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü Alman havayolu firması Lufthansa'ya bağlı olan Germanwings uçağı, 24 Mart'ta Fransız Alpleri'ne çakıldı. 6'sı mürettebat 150 kişi parçalandı. Herkes faciaya cevap ararken kaza birden yardımcı pilot Andreas Lubitz'e (28) bağlandı. Önce Lubitz'in kardeşinin IŞİD'e katıldığı ortaya atıldı. Ardından psikolojik tedavi gördüğü açıklandı. Üstüne bir de Lubitz'in çalışamaz raporunun bulunduğu anlaşıldı! Lufthansa kazayla ilgili net bir açıklama yapmazken Lubitz'le ilgili son bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre Lubitz gözlerinden rahatsızdı. Yardımcı pilotun gözlerinde yüzde 30 oranında görme kaybı vardı. Alman medyasına göre retinası yırtılan Lubitz, işini kaybetmekten korktuğu için gözlerindeki rahatsızlığını kimseye anlatmamıştı. Ancak ne Alman ne de dünya medyası, psikolojik sorunları olan, "çalışamaz raporu" bulunan üstüne bir de görme kaybı yaşayan pilotun Lufthansa'da nasıl uçtuğunu sorgulamadı! Firmanın kazayı pilot üzerinden göstermesi tam bir skandal olarak yorumlandı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE
Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili olarak Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u aradı. Kazanın Türkiye'de de derin üzüntüye yol açtığına değinerek Gauck'a başsağlığı diledi, Alman halkına taziyelerini iletti. Gauck da, Erdoğan'a teşekkür ederek en kısa sürede kendisiyle görüşmek istediğini belirtti.

TEKNİK ARIZA OLABİLİR
Kazayla ilgili tek aykırı ses soruşturmanın Almanya'daki ayağında görevli olan Fransız savcı Jean- Pierre Michel'dan geldi. Fransız savcı, soruşturmaların devam ettiğini, ancak hala bazı teknik ayrıntıların eksik olduğunu belirtti. Michel, "Şu anda uçakta teknik bir arıza meydana gelmiş olabileceği ihtimaller dışında bırakılmıyor" dedi.

AÇ ŞU LANET KAPIYI
Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings uçağın kara kutusu inceleniyor. İşte o kara kutu, birinci pilotun ses kayıtlarını ortaya çıkardı. O kayıtlara göre, uçağın kaptan pilotu Patrick Sonderheimer, kokpite girmesini engelleyen ikinci pilot Lubitz'e "Şu lanet kapıyı aç" diye bağırdı. Ancak Lubitz'in kapıyı açmadığı ifade edildi.