İstihbarat oyunları

Rusya lideri Vladimir Putin Batı'ya gözdağı verdi. Hiçbir yaptırımın Rusya'yı korkutamayacağını belirten Putin, 52 kadrolu 290 casusun yakalandığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2015 Güncelleme 28 Mart 2015, 02:31
İstihbarat oyunları

İÇİNDEKİLER

Rusya lideri Vladimir Putin, Batı'ya ve ABD'ye gözdağı verdi. Rusya Federal İç İstihbarat Teşkilatı FSB'nin yöneticileriyle toplantı yapan Putin, "Rusya'nın gücünü ve etkisini sınırlamak için uygulanan yalnızlaştırma politikalarını, her türlü enformasyon savaşlarını gözlemliyoruz. Tek kutuplu dünya düzeni isteyenler kendileri ile aynı görüşte olmayanların bileklerinin büküleceğini, baskı göreceklerini bile söylediler. Ancak bunların hiçbiri Rusya'yı korkutamaz, yıldıramaz" dedi.

İÇ KARIŞIKLIK ÇIKARTACAKLAR

Rus lider, "Hiç kimsenin ülkemizi hedef alan bir baskı uygulamaya gücünün yetmediği ve bundan sonra da uygulayamayacağı açık bir gerçektir. Rusya korkutulamaz. Ulusal güvenliğimize yönelik olarak dışarıdan ve içerden gelecek her türlü tehdide uygun cevabı vereceğiz" diye konuştu. Batılı istihbarat servislerinin Rusya'daki sivil toplum örgütlerini kendi hedefleri doğrultusunda kullandıklarını savunan Putin, Rusya'da 2016 ve 2018 yıllarında yapılacak seçimlerde Batı'nın ülkede iç karışıklık çıkarma girişimi hazırlığında olduğunu iddia etti. Putin ayrıca, yabancı ülkeler için Rusya'da çalışan 52 kadrolu ajan ve 290 casusun yakalandığını açıkladı.