Avustralya'da koala katliamı

Avustralya'da aç kaldıkları için sağlık durumu iyi olmayan yaklaşık 686 koala itlaf edildi.

Giriş Tarihi 04 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 04 Mart 2015, 15:42
Avustralya’da koala katliamı

İÇİNDEKİLER

Victoria eyaletinin Çevre Bakanı Lisa Neville, Ekim 2013 ve Mart 2014 arasında Cape Otway bölgesinde beslenme yetersizliği nedeniyle sağlık durumu iyi olmayan 686 koalanın veterinerler tarafından zehirli iğneyle öldürüldüğünü açıkladı.

Neville, devlet televizyonu ABC'ye yaptığı açıklamada, bölgede koala nüfusunun hektar başına 20'ye kadar çıktığını, bunun 11'e düşürüldüğünü belirtti.

Aşırı nüfus nedeniyle yiyecek bulmayan hayvanların acı çektiğini söyleyen Neville, bölgedeki koalalar için sürdürülebilir nüfus yoğunluğunun hektar başına 1'i geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Koalaların, uzmanlara ve hayvanları koruma kuruluşlarına danışılarak veterinerler tarafından zehirli iğneyle uyutulduğunu belirten Neville, deneyimlerinin koalaların başka bir yere aktarılmasının işe yaramadığını gösterdiğini, hatta hayvanların daha fazla acı çekmesine neden olduğunu söyledi.

Neville, "Koalaların sayısı hızla artıyor. Nüfus artışını yavaşlatmaya yarayacak bir strateji geliştirmeliyiz" diyerek, koalaların gelecekte de uyutulması seçeneğinin gözardı edilmediğini vurguladı.

Cape Otway bölgesinde çok sayıda koala bulunuyor ancak dünyanın geri kalanında koala nesli, doğal yaşam alanlarının kaybı, hastalık, yangın ve köpek saldırıları gibi nedenlerle yok olma tehdidi altında bulunuyor.