Tanık koruma!

Rus muhalif Boris Nemtsov'un öldürüldüğü anda yanında olan Ukraynalı model Anna Duritskaya'nın 2 gündür özel bir evde sorgulandığı ortaya çıktı... Güzel sevgiliyi korumak için 44 kişilik bir ekip göreve başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2015 Güncelleme 03 Mart 2015, 01:52
Tanık koruma!

İÇİNDEKİLER

Rusya'da Vladimir Putin'e yıkılmaya çalışılan Boris Nemtsov'un suikastına şahit olan Ukraynalı güzel Anna Duritskaya'nın Rusya'dan çıkışı yasaklandı. İki günden beri 23 yaşındaki Duritskaya ile bağlantı kurulamadığını ilk önce Moskova'daki Ukrayna konsolosu açıkladı.

TEK TANIK SEVGİLİSİ
"Dojd" televizyon kanalına konuşan Konsolos Genadiy Breskalenko, "Nemtsov suikastından sonra tanık sıfatı verilen vatandaşımız Anna Duritskaya ile bağlantı kuramıyoruz. Tedirgin olmaya başladık. Vatandaşımızın durumunu merak ediyoruz" dedi. Bu açıklamalar üzerine Duritskaya'nın avukatı Vadim Prohorov, karşı açıklama yaptı.

AV UKATI DA KONUŞTU
Prohorov, müvekkilinin özel bir villaya sıkı güvenlik önlemleri altında götürüldüğünü söyledi.
Dozhd TV'ye Skype aracılığıyla bağlanan Duritska ise, polisin "güvenlik nedeniyle" kendisini tuttuğunu doğruladı. Duritskaya'nın korumalığını Rus istihbaratının 44 kişiden oluşan özel timinin üstlendiğine dikkat çekildi. Rus yetkililer, olayla ilgili bazı bulgulara ulaştıklarını ve bunun kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

İNGİLİZLER AYNI!
YAHUDİ ailesi Rothschild'in hakim olduğu İngiliz medyası, emirleri yerine getirmeye başladı. Financial times, Independent, The Times, Guardian ve BBC, katliam emrinin Putin tarafından verildiği algısı oluşturmaya başladı. Özellikle Guardian'ın baş yazısı dikkat çekti: Kremlin'in gölgesindeki cinayet. Putin'in yaptıklarının yanına kalması hepimiz için bir tehlike. Putin'in iktidarında çok sayıda siyasi cinayet işlendi. Gazeteci Anna Politkovskaya ile eski gizli servis ajanı Alexander Litvinenko bunlardan bazıları.