Üç Türk bıçaklanarak öldürüldü

Finlandiya'nın Laukas kentindeki Midia adlı Türk restoranında, 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü. Finlandiya polisi restoranda elleri kanlı katil zanlısını gözaltına aldı. Öldürülen 3 kişinin Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile garsonları Kübra Turan olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 02 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2015, 12:03
Üç Türk bıçaklanarak öldürüldü

İÇİNDEKİLER

Finlandiya'nın Laukas kasabasında bir pizza restoranı sahibi Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile restoranda garson olarak çalışan Kübra Turan öldürüldü. Bölge polisi, cinayetle ilgili 1 kişinin 'Şüpheli' olarak gözaltına alındığını olayla ilgisinin araştırıldığını açıkladı. Olayın 1'i kız, 3 çocukları bulunan çiftin kan davası ya da alacak konusundaki anlaşmazlık nedeniyle öldürülmüş olabileceği belirtildi.

Bölge polisi yerel saatle 14.30'da acil çağrı alındığını, ekiplerin sevk edildiklerinde 3 kişinin cesedini bulduğunu açıkladı. Cinayetin işlendiği 12.00-14.30 saatleri arasında restoranın çevresinde bulunan kişilerin polise başvurarak bildiklerini anlatmaları ve olayın aydınlatılmasına yardımcı olmaları istendi.

Son yıllarda çok sayıda aile içi cinayetlerin işlendiğini belirten polis, Şekeröz çiftinin de kan davası, alacak verecek tartışması yüzünden ya da siyasi nedenle öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Yerel basın üç kişinin silahla öldürüldüğünü yazdı. Görgü tanıkları ise restoran dışında yakalanan kişinin ellerinde kan olduğunu söyledi. Aynı binada oturan bir görgü tanığı da, "Türk aile çok çalışan ve kimseye zararı olmayan insanlardı. Olay anında bir kişinin dışarıda elleri kanlı ambulans ve polise bağırdığını gördüm" dedi. Elleri kanlı kişinin olay anında restoranda bulunan ve ölen kişilere yardım etmeye çalışan olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Helsinki Türk Büyükelçiliği de olayla ilgili olarak Finlandiya makamlarından bilgi istendiğini ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.