Suikast ayaklanması

Muhalif siyasetçi Boris Nemtsov'un öldürülmesi Rusya'yı karıştırdı. Çok sayıda Rus, cinayetin işlendiği yere gidip saldırıyı protesto etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2015 Güncelleme 02 Mart 2015, 00:00
Suikast ayaklanması

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli muhalifi Boris Nemtsov'un (55) başkent Moskova'nın göbeğinde vurularak öldürülmesinin yankıları sürüyor. Dün Kızıl Meydan'da toplanan 70 binden fazla Putin muhalifi, Nemtsov'u anmak için gösteri yaptı. "Kahramanlar ölmez" sloganları eşliğinde, suikastın gerçekleştiği Bolshoy Moskvoretsky Köprüsü'ne giden göstericiler, Nemtsov'un öldürüldüğü noktaya çiçek bıraktı. Yürüyüşün yapıldığı alan Kremlin Sarayı'na çok yakın olduğu için, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

GÖZLER GENÇ SEVGİLİDE
Vladimir Putin ise dün de Nemtsov'un ölümünün her yönüyle araştırılacağına dair taahhüdünü yineledi. Öte yandan Nemtsov'un öldürüldüğü anın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Söz konusu kayıtlarda katilin köprüde saklandığı, cinayeti işledikten sonra da kendisini bekleyen araca binip kaçtığı görüldü. Soruşturmada gözler Nemtsov'un genç sevgilisinin vereceği ifadeye çevrildi.