Putin'e suikast!

Rus muhalif Boris Nemtsov 'Putin beni öldürecel' dedi... Önceki gece de suikasta kurban gitti. ABD ve İngiliz medyası, hemen Rusya Develt Başkanı Putin'i suçladı. Putin de sert çıktı: Bu, sipariş üzerine bir provokasyon...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2015 Güncelleme 01 Mart 2015, 01:55
Putin’e suikast!

İÇİNDEKİLER

Rusya'da daha önce tehdit mektupları aldığını açıklayan ve "Putin beni öldürecek" diyen muhalif siyasetçi Boris Nemtsov, önceki gece uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kızıl Meydan'a çıkan bir köprüde saldırıya uğrayan Nemtsov'un olaydan önce Ukrayna'dan kendisini ziyaret eden kız arkadaşıyla yemek yediği ve olay anında da kız arkadaşının yanında olduğu ifade edildi. Kadının sorgulandığı ve bu nedenle isminin açıklanmayacağı da bilgiler arasında. Kamera kayıtlarını inceleyen polis yetkilileri, milletvekilinin vurulduğu esnada köprüde üç beyaz araç olduğu bilgisini verdi. Araçlardan ikisinin yapılan incelemeler sonucu cinayetle bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

CNN'DE SAHTEKARIN İDDİASI
Saldırıdan sonra Amerikan ve İngiliz medyası, bir süredir hedeflerinde olan Rusya Devlet Başkanı Putin'i suçladı. Suikast emrini Putin'in verdiği minvalde haberler yapan Amerikan ve İngiliz gazeteleri, yeni bir algı operasyonu başlattı. Yahudi medyasının en güçlü yayın organı olan CNN International, bir süre önce yolsuzluk suçlamasından bir çok kez hakkında dava açılan Hedge fon yöneticisi Bill Browder'ı canlı yayına çıkartmıştı. Browder da, yayında, "Putin çok para çaldı. 200 milyar dolar parası İsviçre bankalarında" demişti. Dünya medyası da, bu iddiayı gerçek gibi yayınlayıp Putin'e karşı bir başka algı operasyonunun startını vermişti.

YELTSİN'İN ADAMI
Nemtsov, 1990'lı yıllarda Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in hükümetinde başbakan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Rusya'nın en büyük şehirlerinden Nijniy Novgorod'da vali olarak görevliyken, ekonomik reformdaki başarısıyla ün kazanmıştı. Nemtsov, Yeltsin hükümeti düştükten sonra yönetimin başına geçen Putin'e muhalif açıklamalarda bulunmuştu. Amerika'nın istediği açıklamaları yapan Nemtsov, 31 Aralık 2010 tarihinde hükümet karşıtı protestoya katıldığı için gözaltına alınmış, 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Gözaltılar ve hapis cezası ABD ve uluslararası hak örgütleri tarafından kınanmıştı. Nemtsov, Moskova'da 2011 yılında gerçekleştirilen 6 Aralık eylemlerinde de yüzlerce protestocuyla birlikte gözaltına alınmıştı. 55 yaşındaki politikacı evli ve dört çocuk sahibiydi.