Somali'de Şebab'a yönelik operasyonlar

Somali'nin güneybatısındaki Vacid kentinde, Eş-Şebab örgütüne ait karargaha düzenlenen saldırıda 50'si örgüt mensubu 54 kişinin öldüğü bildirildi.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2015, 12:04
Somali’de Şebab’a yönelik operasyonlar

İÇİNDEKİLER

Vacid Belediye Başkan Yardımcısı Salad Muhammed, ordu birliklerinin Ayl Biir beldesinde saldırı hazırlığında olduğu yönünde istihbarat alınan Eş-Şebab örgütüne ait bir karargaha ani bir saldırı düzenlediğini ifade etti.

Örgüt üyelerinin karşılık vermesiyle taraflar arasında çıkan çatışmanın yaklaşık 6 saat devam ettiğini söyleyen Muhammed, "Çatışmada 7'si yabancı uyruklu 47 Eş-Şebab örgüt üyesi öldü. Ayrıca yakalanan 3 örgüt üyesi de askerler tarafından infaz edildi, onlarca kişi de yaralandı. Çatışmada ayrıca 4 asker hayatını yitirdi, 4 asker yaralandı" dedi.

Öte yandan Eş-Şebab örgütüne ait "Endülüs" radyosu, söz konusu çatışmada 10 askerin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını iddia etti. Radyo, çatışmada Eş-Şebab militanlarından ölü ve yaralı olup olmadığına dair bilgi vermedi.

Somali'nin güneyindeki bazı kentlerde varlığını sürdüren Eş-Şebab örgütü ile Afrika Barış Gücü (AMISOM) ve yabancı birlikler tarafından desteklenen ordu kuvvetleri arasında çatışmalar yaşanıyor.