Kral müjde

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, memurlara, emeklilere ve öğrencilere 30 milyar dolar vereceğini açıkladı... Kral ayrıca, kabine değişikliğine gitti ve önemli prensleri görevlerinden aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2015 Güncelleme 31 Ocak 2015, 00:00
Kral müjde

İÇİNDEKİLER

1 hafta önce Suudi Arabistan Kralı olan Salman bin Abdulaziz, tarihin en önemli hamlelerini yaptı. Kral Selman, devlet memurları, emekliler ve öğrencilere iki maaş ikramiye ödenmesine, af kapsamındaki yabancı uyrukluların da sınır dışı edilip, haklarında ülkeye giriş yasağı konulmasına karar verdi. Tam 30 milyar dolarlık bu ödeme, ülkede büyük sevinç yarattı. Kral Selman, kabine değişikliğine giderek, eski Kral Abdullah'ın yaklaşık 2 ay önce atadığı bazı bakanları görevden aldı.

BÜYÜK OPERASYON
Kral Selman, Kültür, İslami İşler, İletişim ve Bilgi Teknolojileri, Sosyal İşer, Tarım ve Sağlık bakanlarının görevine son verdi. Kral Abdullah'ın oğulları Mekke Emiri Meşal ile Riyad Emiri Türki'yi azleden Kral Selman, diğer oğlu Milli Muhafız Bakanı Mutib'in görevinde ise değişikliğe gitmedi. Savunma Bakanlığı'na oğlu Muhammed'i atayan Kral, Arabistan tarihinde bir ilk olan, Kral Abdülaziz'in torunlarından din ve vatana hizmet için Allah'tan yardım dilediğini belirterek, halkının hakkını ne yaparsa yapsın ödeyemeyeceğini söyledi.

Derin adam Bender de gitti
Devletin kritik noktalarına da yansıyan bazı değişiklikler çerçevesinde, Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Bender bin Sultan'ın görevine son verildi. Bender, 22 yıl ABD Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu. Derin Arabistan'ın en önemli ismi olan Bender'in görevden alınması, ABD'de tepkiyle karşılandı.