Beyaz Saray'da korku

Beyaz Saray'da 'cisim' paniği... Dün sabaha karşı özel bir dinleme cihazının, Beyaz Saray'ın 20 metre yükseğine kadar indiği ortaya çıktı... Birçok gizli servis ajanı, sorguya alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2015 Güncelleme 27 Ocak 2015, 01:30
Beyaz Saray’da korku

İÇİNDEKİLER

WASHİNGTON, son dönemin en büyük paniğini dün yaşadı. Beyaz Saray'a 20 metre kadar yaklaşan bir cisim, Gizli Servis ajanlarını harekete geçirdi. Yaklaşık 6 dakika aynı yükseklikte duran cisim, kayıplara karıştı.

İSTİFA ETMİŞTİ
Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest,
olayı doğruladı ancak ulusal güvenlik nedeniyle başka açıklama yapamayacağını söyledi. Olay sırasında ABD Başkanı Obama ve First Lady Michelle Obama, Hindistan'daydı. Ancak kızları Malia (16) ve Sasha (13) ile büyükannesinin Beyaz Saray'da olduğu belirtildi. Olayla ilgili sorguları alınan Gizli Servis ajanlarının değiştirilmesi gündemde. Omar Gonzalez, 19 Eylül'de Beyaz Saray'ın parmaklıklarını aşarak, taşıdığı bıçakla tüm güvenlik önlemlerini atlatmıştı. Sonra Gizli Servis Direktörü Julia Pierson istifa etmişti.

SİLAHLA İÇERİ GİRDİ
Kasım 2009'da Beyaz Saray'da verdiği devlet yemeğine davetsiz iki misafir katılmıştı. Kasım 2011'de de Beyaz Saray'ın önüne gelen bir kişi, Obama'nın kızlarından Sasha içerideyken yarı otomatik silahla konuta ateş açmıştı. Mart 2014'te Amsterdam'da Obama'yı korumakla görevli bir Gizli Servis ajanı, otel koridorunda sarhoş olarak sızmıştı.16 Eylül 2014'te Atlanta'da Obama'nın, saldırı ve darptan üç kez mahkum edilmiş bir kişiyle aynı asansöre bindirildiği ortaya çıkmıştı.