İnönü'de son derbi

Lider G.Saray'ın takipçileri olan 2 takımın alacağı sonuç merakla bekleniyor. Beşiktaş saat 19.00'da başlayacak maçta bu sezon ilk derbiyi kazanmak istiyor. F.Bahçe ise 3 puan alarak 4'te 4 yapmanın hesaplarını yapıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2013 Güncelleme 03 Mart 2013, 01:40
İnönü’de son derbi

İÇİNDEKİLER

Türk futbolunun iki dev çınarı Beşiktaş ve Fenerbahçe Süper Lig'de bugün kozlarını paylaşıyor. Ligde şampiyonluk için çekişen 2 takımın İnönü Stadı'ndaki zorlu mücadelesi saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Ligde 40 puanla 2. sırada bulunan Fenerbahçe ile 39 puanlı Beşiktaş'ın bu kapışması lider durumda bulunan Galatasaray'ı da çok yakından ilgilendiriyor. Bu maçı kazanan taraf zirveye ağırlığını koyacak.

KARTAL'IN DERBİ SİFTAHI YOK
Bu derbinin en önemli özelliği sezon sonunda yıkılıp yenisi yapılacak olan İnönü Stadı'nda son derbinini olması. Bu sezon hiçbir derbi maçından 3 puanla ayrılamayan Beşiktaş, İnönü'deki bu son derbiyi kazanmaktan başka birşey düşünmüyor. Ayrıca 2013'te İnönü'de hiç maç kazanamayan Siyah- Beyazlı takım bu şanssızlığına son vermek için maça çıkacak. Kartal'da Almeida, Uğur, İsmail ve Dentinho kesinlikle oynamıyor. Fenerbahçe'de ise sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Bir başka deyişle Kanarya bugünkü karşılaşmaya tam kadroyla çıkacak. Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarından 3 puanla ayrılan Fenerbahçe Beşiktaş'ı devirerek galibiyet serisini 4'e çıkarmanın hesaplarını yapacak. Derbi maçta konuk F.Bahçe'nin taraftarları olmayacak.

DEVLER LİGİ AŞKINA!
Ligde 24. haftaya girilirken şampiyonluk için çekişen Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki mücadele gelecek sezon Devler Ligi'ne gitme açısından da anahtar bir maç durumunda. 2 takım en azından ligi ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansını korumak istiyor. 40 puanlı 2. Fenerbahçe, 39 puanlı Beşiktaş'ı devirdiği takdirde rakibiyle arasındaki puan farkını 4'e çıkaracak ve ikili averajda da rakibine üstünlük sağlayacak. Beşiktaş ise bu maçı kazanarak Fenerbahçe'nin 2 puan üstüne çıkmayı ve Şampiyonlar Ligi şansını sonuna kadar kovalamayı hedefliyor.

MAMADOU NİANG ESKİ TAKIMINA KARŞI
Beşiktaş'ın devre arasında renklerine kattığı Niang, bugün eski takımı Fenerbahçe'ye karşı forma giyecek. Siyah-Beyazlılar, Senegalli yıldızdan gol bekliyor.

MOUSSA SOW KORKULU RÜYA
F.Bahçe'nin yıldızı Sow'un bu sezon ligde 10 golü bulunuyor. Sarı- Lacivertli futbolcu Beşiktaş karşısında da Sarı-Lacivertli takımın en büyük kozu olacak.

EN GOLCÜ DEFANS KARAKARTAL'DA
Ligde yediği gollerle eleştirilen Beşiktaş savunması ligin en golcü defansı durumunda. Siyah-Beyazlı ekibin defans oyuncuları 48 golün 13'ünü atarak ses getirdi.

BJK İNÖNÜ STADI'NDA 570 MİLYONLUK DERBİ
Beşiktaş ile F.Bahçe arasındaki maç G.Saray ile birlikte en pahalı 3 takımdan 2'sini karşı karşıya getirecek. Fener'in piyasa değeri 345 milyon, Beşiktaş'ın ise 225 milyon lira.

FENERBAHÇE TARAFTARI YOK
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbide Fenerbahçe taraftarı olmayacak. 4 büyük takımın kendi aralarında yaptığı protokol gereğince Sarı-Lacivertli taraftarlar olmayacak.

2 TAKIMDA 3 OYUNCU CEZA SINIRINDA
Derbi karşılaşması öncesi Beşiktaş'ta 1, F.Bahçe'de ise 3 oyuncu sarı kartta ceza sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta Holosko, Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, Baroni ve Semih Şentürk derbi karşılaşmasında kart görmeleri halinde bir sonraki hafta forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ'IN GİZLİ SİLAHI TOMAS SİVOK
Beşiktaş'ta Çek futbolcu Sivok bu karşılaşmada Samet Aybaba'nın gizli silahı olacak. Siyah- Beyazlı takımda duran top organizasyonlarında en önemli kozu olan Sivok bu sezon 5 gol, 2 asist yaparak takıma büyük katkı sağladı. Aybaba'nın bu maça da Sivok'u gizli golcü olarak hazırladığı gelen bilgiler arasında.