Şampiyon Slovenya

EuroBasket 2017’yi namağlup kapatan Slovenler, Sırplar’ı devirerek ilk kez mutlu sona ulaştı.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 18 Eylül 2017, 14:48
Şampiyon Slovenya

İÇİNDEKİLER

EuroBasket 2017'de final karşılaşmasında Slovenya, Sırbistan'ı Goran Dragic'in muhteşem performansıyla devirerek, tarihinde ilk kez altın madalyaya ulaştı: 93-85. Başa baş bir mücadeleye sahne olan ilk çeyreği Sırbistan, 22-20 önde bitirdi. Doncic-Dragic ikilisinin damga vurduğu ikinci çeyrek sonunda Slovenya, soyunma odasına 56-47 üstün gitti. Üçüncü çeyrekteSlovenler, Luka Doncic'in sakatlığıyla büyük darbe aldı. Savunmada toparlanan Sırplar, rakibine sadece 15 sayı izni verdi ve son 10 dakika öncesi farkı 4 sayıya kadar indirdi: 71-67. Büyük heyecana sahne olan son bölümde ise Slovenya rakibine geçit vermedi ve maçı 93-85 kazandı.

Finalin en değerli oyuncusu 35 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle oynayan Dragic oldu. Turnuvanın en iyi beşi ise şöyle: Dragic (Slovenya), Shved (Rusya), Bogdanovic (Sırbistan), Doncic (Slovenya), Pau Gasol (İspanya).

Slovenyalı oyunculara madalyalarını Başbakan Binali Yıldırım, kupayı ise FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel takdim etti.




ÖNCE YEMEK
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, ülkesi Slovenya'nın Sırbistan'a karşı oynadığı EuroBasket 2017 finali için TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in misafiriydi. UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'yla birlikte Demirören'in konuğu olan Ceferin kebap ziyafeti çekti.



SONRA MAÇ
Yemekten sonra Ataköy'e gelen üçlü, Sinan Erdem Spor Salonu'nda zorlu finali takip etti.



Başbakan Binali Yıldırım, özel locada Sırbistan, Slovenya ve Estonyalı mevkidaşlarını ağırladı.

SİYASİLER SİNAN ERDEM'E AKIN ETTİ
İstanbul Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu, birçok uluslararası siyasi figüre ev sahipliği yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, finali oynayan ülkelerden Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ve Slovenya Başbaşkanı Miro Cerar'ın yanı sıra Estonya Başbakanı Jüri Rabas'ı ağırladı. Başbakan Yıldırım, final maçı öncesinde mevkidaşlarıyla bir çalışma yemeği düzenlerken, Avrasya Tüneli'ni de gezdirdi.