Afganistan'da kurtarma fiyaskosu

İngiltere Başbakanı David Cameron, Afganistan'da geçen ay kaçırılan ve kurtarma girişimi sırasında ölen İngiliz yardım görevlisi Linda Norgrove'un, koalisyon askerleri tarafından kazayla öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2010, 16:04
Afganistan’da kurtarma fiyaskosu

İÇİNDEKİLER

Cameron, düzenlediği basın toplantısında, kanıtlar ve operasyona katılan personelle yapılan mülakatların, Linda'nın, kurtarma girişimine katılan görev gücünün bomba patlatması sonucu ölmüş olabileceği izlenimi uyandırdığını ifade etti.

David Cameron, Amerikalı General David Petraeus'un, Norgrove'un muhtemelen Amerikan kurtarma timinin patlattığı bombayla öldüğünü ve 36 yaşındaki Norgrove'un kurtarma operasyonuyla ilgili tüm sorumluluğu üzerine aldığını da kaydetti. Cameron, bütün unsurların henüz aydınlatılmadığını ve konuya ilişkin ABD-İngiltere ortak soruşturmasının yürütüldüğünü ifade etti.

Afganistan'da Amerikalı bir yardım kuruluşu için çalışan Norgrove, 26 Eylülde kaçırılmıştı. İngiliz yetkililer hafta sonu yaptıkları açıklamada, Norgrove'un doğudaki Kunar vilayetinde kurtarma operasyonu sırasında kendisini kaçıranların patlattığı bombayla öldürüldüğünü söylemişti.