Kayıp Yusuf bulundu mu?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2009 Güncelleme 01 Eylül 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Evet, geçtiğimiz sezon en fazla dikkat çeken haber dosyalarımızla ilgili sorduğunuz soruları cevaplamaya devam ediyorum. Trabzon Of'ta yaşayan 9 yaşındaki ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Yusuf, oyun oynamak için evlerinin önüne inmişti. Tarih 30 Mart 2009'du… Annesi Esma Kazdal küçük oğlunu en son öğle saatlerinde gördü ve bir daha haber alınamadı. Esma ve Tahir Kazdal pırlanta gibi insanlar… Gözlerindeki yaş dinmiyor. Günlerce yayına çıktılar. Hatırlarsanız Of'tan canlı yayın bile yaptık. Hatta aile, oğullarının yerini bildirecek olan kişiye 100 bin YTL ödül vaadetti ancak tek bir ihbar olmadı. Esma Hanım, "Gelinim o gün nedensizce çok ağlamıştı" diyecek oldu, kıyamet koptu. Aile oğullarının da etkisiyle bir daha yayına katılamadı. Zaten gelin hanım bu arada hamile kaldı ve sürekli hastaneye gitmesi gerekti. Anne babayla hala konuşuyoruz. Bugüne kadar olayın üzerinde titizlikle duran Savcının görev yeri değişmiş yerine bir başka meslektaşı atanmış "Yeni Savcı da bizimle çok ilgilendi dosyayı inceledi" dedi Tahir Bey… Olay gününe ait yeni kamera kayıtları bulmuş 'acaba bir şey çıkar mı?' diye götürmüş. Bir umut bekliyor. Tamamen 6'ncı hissime dayanarak söylüyorum bence küçük Yusuf da görmemesi gereken bir şeye şahit oldu. Tekrar ediyorum bu benim şahsi kanaatim. Dilerim Yusuf'un kaybolduğu güne ait yeni kamera kayıtlarında önemli ipuçları bulunur da Yusuf'a ulaşırız.

DURMUŞ AMCA'NIN KATİLİ YAKALANDI MI?

Eskişehir'in Çifteler Köyü'nde yaşayan Durmuş Karaca'nın çocuklarından bir kısmı, babalarının kaybolmasının hemen ardından programımıza başvurmuştu. Ellerinde fotoğrafıyla bir gören arıyorlardı. Durmuş amca hayvancılık ve tefecilik yapıyordu. Kaybolduğunda üzerinde yüklü bir miktar para bulunduğu sanılıyordu. Ancak kısa bir süre sonra kaybolmadığı, öldürüldüğü ortaya çıktı. Cesedi avcılar tarafından ormanlık bir alanda bulundu. Bana sıklıkla sorulan bir diğer soru da Durmuş amcanın katilinin bulunup bulunmadığı… Çok merak uyandıran bir konuydu… Açıkçası beni de heyecanlandırmıştı. Hatırlarsanız Durmuş Karaca'nın üzerinden çıkanlar Olay Yeri İnceleme tarafından tek tek zapta geçirilmişti. Bunlar arasında madeni para bile göze çarpıyordu. Ardından çocukları babalarının kıyafetlerini alıp evlerine götürdüler. Birkaç gün sonra da yaktılar. Bu sırada kıyafetlerin içinden babalarının kayıp cep telefonu ve birkaç evrak çıktı. Bu da 'katil cep telefonunu, kimseye görünmeden kıyafetlerin içine mi attı?' sorusunu gündeme getirdi. Öyle ya madeni parayı zapta geçiren Olay Yeri İnceleme, cep telefonunu ve ceketin iç cebindeki evrakları nasıl görmezdi? O halde Durmuş Karaca'nın katili o evin bahçesine girebilecek kadar yakın çevreden olmalıydı. İşte bu noktada, işin seyri değişti. Durmuş amcanın oda anahtarı, kimin mal varlığı arttı derken aile yayına çıkmaktan vazgeçti. Ben onları anlıyorum birkaç tanesinin kafasında tek bir isim vardı o isimden uzaklaşınca biraz hayal kırıklığı oldu. Hala görüşüyoruz ama katil bulunamadı.

MERSİNLİ GELİN AYŞEGÜL NE OLDU?

Mersinli gelin olarak tanınan Ayşegül K. geçtiğimiz sezona damga vuran bir başka olayın zanlısı olarak Adana Cezaevi'nde tutuklu… "Kocamın katilini bulun" diye programa gelmişti de sonra zanlı olarak gözaltına alınmıştı hani… Bir hafta önce damat ettiği oğlunun ölüm haberiyle sarsılan baba Emin Tokgöz'ün metanetini ise ömrüm boyunca unutmayacağım. Ne kadar efendi bir insandı o… Bu arada genç kızın anne babası arasında da şiddetli tartışmalar yaşanmış. Ateş düştüğü yeri yakar. Ana yüreği, Ayşegül'ün annesi kızı için avukat tutmak istemiş. Bir arabaları varmış onu satması için eşine baskı yapmış. Eşi başta satmaya yanaşmayınca, sıkıntılı günler yaşamışlar. Ama sonunda araba satılmış Ayşegül'e de bir avukat tutulmuş. Davaya Eylül ayında başlanması bekleniyor. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Doğrusu ben de merak ediyorum. Madem başka bir sevdiğin vardı, neden evlendin, ya da birini seviyordun niye sen evlenmedin de başka bir şehre gelin gitmesine göz yumdun? Mehmet niye öldürüldü anlamak mümkün değil…