Kalburabastı Tarifi

Sivas yöresinden Kalburabastı tarifi

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 16:19

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

250 gram margarin
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kalburabastı Yapılışı

ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Bunun için, tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun ve limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Bu arada hamur için, eritilmiş margarini yoğurma kabına alın. Unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Çelik bir süzgeci ters çevirin ve üzerinde bezeleri yuvarlayarak şekil verin. Tatlıları fırın tepsisine dizin ve orta hararetli bir fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.