Hamsi Tava Tarifi

Deniz ürünleri içerisinde hamsiden vazgeçmem diyenler, işte sizler için en lezzetli hamsi tava tarifi

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 15:45

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

1 kg hamsi
2 su bardağı mısır unu
Tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Hamsi tava yapılışı:

Hamsileri ayıklayın, yıkayın ve süzülmesi için bir kenara alın. Mısır unu ve tuzu genişçe bir kaba boşaltıp, karıştırın. İyice süzülen hamsileri bu karışıma bulayın. Az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya kuyrukları birbirine değecek şekilde yerleştirin. Alt yüzü kızardıktan sonra bir kapaklanters çevirip diğer yüzünü kızartın. Balık bitene kadar işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.