Çirişotu Kavurması Tarifi

Van yöresine ait nefis bir tat

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2012, 17:51

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:(4 kişilik)

Yarım kg çirişotu
1 çay bardağı sıvıyağ l 2 adet soğan
2 adet sivri biber l 4 adet yumurta l Tuz

Çirişotu Kavurması yapılışı:

Çirişotunu temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyarak kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye koyun. İnce kıyılmış soğan ve biberi ekleyip kavurun. Tuzunu ayarlayın. Üzerine çirişotunu ilave edin.20 dakika karıştırarak kavurun. Yumurtaları çırpıp üzerine dökün. Pişince ocaktan alıp servis yapın.