Kaytaz Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 01 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 01 Haziran 2017, 16:09
Kaytaz Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
25 gram kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un, tuz
Üzeri için:
200 gram orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Kaytaz Böreği Yapılışı

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden 15 eşit parçaya bölün. Her hamur bezesini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvıyağ ile yağlayın. Bohça gibi kapatarak bir kare elde edin. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzeri için soğanları rendeleyin. Kıyma, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi iyice karıştın. Hazırladığınız içi hamurların üzerine yayın. Hamurların mayalanması için 1 saat bekletin. 250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.