Üzümlü Pasta Tarifi

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 25 Mayıs 2017, 17:23
Üzümlü Pasta Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

İki buçuk su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri
1 paket vanilya
1 adet kakaolu pandispanya
1 çay bardağı neskafeli su
2 su bardağı siyah üzüm

Üzümlü Pasta Yapılışı

Sütü bir tencereye alın. İçine tozşeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Diğer tarafta yumurtayı çırpıp süte ilave edin. Krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca içine labne peyniri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Pandispanya katlarını kahveli suyla ıslatın. Birinci kata kremanın yarısını sürüp, üzerine üzümün yarısını dizin. Üzümlerin üzerine ikinci katı yerleştirin. Kalan krema ile pastanın üzerini kaplayın ve kalan üzümleri serpiştirin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.