Labneli Etimek Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 13:14
Labneli Etimek Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
200 g Labne
5 su bardağı Süt
1 paket Krem Şanti
1 paket etimek
1 su bardağı un
3,5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Labneli Etimek Tatlısı Yapılışı;
Etimekleri cam fırın kabına dizin. 2 su bardağı şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin ve 2,5 su bardağı suyu azar azar ilave edin. Karışım kaynayınca ocağın altını kapatın. Etimeklerin üzerine dökün. Muhallebi için 4 su bardağı süte, unu ve şekeri ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Vanilyayı ve Labne'yi ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirin. Muhallebiyi etimeklerin üzerine eşit olacak şekilde paylaştırın. 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. En üste düzgün bir şekilde yayın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Hindistan cevizi serperek servis edin.