Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Tarifi

Giriş Tarihi 19 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2017, 15:42
Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 paket yulaflı bisküvi
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kase yoğurt
225 gram labne peyniri
l 150 gram tuzsuz beyaz peynir
l 4 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı sıcak su
2 adet yumurtanın akı
Üzerine: Ahududu marmeladı

Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Yapılışı

Yulaflı bisküvileri ufalayın. Üzerine sıvıyağı ilave edip iyice karıştırın. 20 cm çapında bir kek kalıbına, bisküvili karışımı elinizle iyice bastırarak yerleştirin. Yoğurt, labne peyniri ve beyaz peyniri blenderde karıştırın. Üzerine tozşekeri ilave edin. Jelatini 3 çorba kaşığı kaynar suda eritip, yoğurtlu karışıma ilave edin. Blenderde yumurta aklarını koyulaşana dek çırpıp, tahta kaşık yardımıyla karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, bisküvilerin üzerine yayın. Buzdolabında 5 saat soğutun. Sonrasında dolaptan çıkarıp, kekin üzerine ahududu marmeladını yayın. Dilimleyerek servis yapın.