Ispanaklı Pasta Tarifi

Giriş Tarihi 08 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2016, 13:59
Ispanaklı Pasta Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

300 gram ıspanak
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
1 paket kabartma tozu

Sos için:
300 gram çilek
Yarım su bardağı pudraşekeri

Krema için:
150 gram çilek
1'er paket krem şanti ve krema

Ispanaklı Pasta Yapılışı

Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tozşeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ispanağı robottan geçirip, fazla suyunu süzün. Ispanağı karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu beraber eleyerek, karışıma ilave edin. Boza kıvamındaki karışımı, yağlayıp unladığınız fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Pandispanyayı yuvarlak kalıplarla kesin. Daha sonra enine ortadan ikiye bölün. Sos için, çilek ve pudraşekerini robottan geçirip kenara alın. Krema için; çilek, krem şanti ve kremayı robottan geçirin. Kestiğiniz pandispanyaların yarısının içine sos ve kremadan sürün. İkinciyi üzerine kapatın. Kalanlarına da aynı işlemi uygulayın. Artan sos ve kremayı pastaların üzerlerine sürün. Çilek ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.