Ballı Kıtır Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 10:35
Ballı Kıtır Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Süslemek için:
Hindistancevizi
Dut kurusu

Ballı Kıtır Yapılışı
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup, sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 2-3 cm uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip, her tarafını iyice bala bulayın. Kıtırları servis tabağına aktarıp, üzerine hindistancevizi ve dut kurusu serpip, servis yapın.