Tavuklu Volovan Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 17:29
Tavuklu Volovan Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
16 adet milföy hamuru
400 gram küp doğranmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet havuç
2 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı biber
12 adet ince dilimlenmiş biberli yeşil zeytin
3 dal dereotu
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz,
karabiber

Tavuklu Volovan Yapılışı
Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Büyük bir bardak ağzı ile hepsinden yuvarlaklar çıkarın. Daha sonra 8 tanesini yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan 8 tanesinden, ilkinden daha küçük bir bardak ağzı ile yeniden yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz bu yuvarlakları tepsidekilerin üzerine elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Alttaki hamurun orta kısmına, kabarmasını önlemek için çatalla delikler açın ve üzerine biraz nohut koyun. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarıp, üzerleri kızarana dek pişirin. Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavaya alıp, tavuk etini suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış havuç, kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyip, sebzeler yumuşayana dek kavurun. Biberli yeşil zeytin ve kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Pişen milföylerin içinden nohutları alıp, servis tabağına yerleştirin. İçlerine tavuklu harcı paylaştırıp servis yapın.