Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:21
Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 top Parçalı Kaymak-Antepfıstığı Dondurma
2 adet yeşil elma
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet karanfil
Bir tutam yeşil gıda boyası
Üzeri için: Kıyılmış ceviz

Dondurmalı Elma Tatlısı Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup, üstlerini kapak şeklinde kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde tarçın ve tozşekeri harmanlayıp elmaların üzerine serpiştirin. Çekirdek yataklarına karanfilleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, elmalar yumuşayıp, suyu hafif karamelleşene dek pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Elmaları servis tabaklarına alın. Çekirdek yataklarına dondurma yerleştirin. Üzerine ceviz serpip servis yapın.