Güllaç Tarifi

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 11:32
Güllaç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
12 yaprak güllaç
İki buçuk litre süt
İki buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı gülsuyu
Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için: Toz antepfıstığı, kiraz şekerlemesi

Güllaç Yapılışı
Süt, tozşeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz
serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

.

.