Sütlü Nuriye Tarifi

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2016, 11:19
Sütlü Nuriye Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
800 gram baklavalık un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı nişasta
400 gram ince kıyılmış fındık
600 gram eritilmiş tereyağı
Şerbet için:
2 kg tozşeker
6 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı sıcak süt

Sütlü Nuriye Yapılışı
Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle örterek, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra düz bir zeminde her bezeyi üzerine nişasta serperek, tepsinin büyüklüğünde incecik açın. Açtığınız yufkaları üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine fırın tepsisini ters olarak koyun ve kenarlardan taşan kısımları bıçakla kesin. Tepsiyi hafifçe yağlayın ve ilk yufkayı oklavaya sarıp, tepsiye yerleştirin. Artan yufka parçalarını elinizle didikleyip, tepsiye serdiğiniz ilk yufkanın üzerine yayın. Yufkaların yarısını aralarına fırça ile yağ sürerek, tepsiye dizin. İnce kıyılmış fındığı üzerine serpin ve kalan yufkaların da aralarına yine fırça ile yağ sürerek, üst üste dizin. Tepsiye döşediğiniz bütün yufkaların kenarlarını bıçağın tersi ile içeri doğru sıkıştırın. Keskin bir bıçakla kare dilimler kesin. Üzerine kalan tereyağını gezdirin. Fazla yağı tepsiyi hafifçe eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Diğer tarafta şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde sıcak sütü ilave edin ve tencereyi ocaktan alın. Fırından çıkardığınız tepsiyi 2-3 dakika beklettikten sonra kaynar sütlü şerbeti tatlının her tarafına gelecek şekilde dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.