Kremalı Bisküvi Tarifi

Giriş Tarihi 21 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2015, 17:17
Kremalı Bisküvi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 salkım beyaz üzüm
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
Krema için:
1 çay bardağı beyaz üzüm suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Üzeri için: Pudraşekeri

Kremalı bisküvi Yapılışı

Un, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Dilediğiniz ebattaki yuvarlak kalıpla kesin. Hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için üzüm suyu, süt, un, pudraşekeri ve kremayı karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla çırparak soğutun İki bisküvinin arasına krema koyup üzüm yerleştirin. Bisküviler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine dilimlenmiş üzüm yerleştirip servis yapın.