Kreviç Tarifi

Giriş Tarihi 02 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2015, 12:27
Kreviç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket margarin
Yarım paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı tozşeker

Üzerine:
Pudraşekeri


Kreviç Yapılışı
Hamur için, yumurta, margarin, kabartma tozu, zeytinyağı, pudraşekeri, vanilya ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru nemli bez altında 10 dakika dinlendirin. Bu arada ceviz, tarçın ve tozşekeri karıştırın. Dinlenen hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte şeklinde açın. İçine cevizli harçtan koyun. Hamuru kapatıp, elinizde yuvarlayın. Üzerine çatalla desenler yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısıda pişirin. Fırından aldıktan sonra pudraşekerine bulayıp, servis yapın .