Vişneli Mekik Tarifi

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 03 Ağustos 2015, 10:25
Vişneli Mekik Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
125 gram tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
5 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı toz badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı vanilya
100 gram vişne


Vişneli Mekik Yapılışı

Pudraşekerini ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alıp, tahta kaşıkla ezerek birbirine yedirin. Yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin. Başka bir kabın içinde elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve bademi karıştırın. Toz karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Vişneleri ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan birer çorba kaşığı alarak kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8 dakika pişirin. Kalıplardan çıkarıp, soğuduktan sonra servis yapın.