Sade Süt Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2015, 10:26
Sade Süt Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı bal
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
Bir buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz


Sade Süt Böreği Yapılışı
Yumurtaları geniş bir kaba kırıp bal ekledikten sonra mikserle çırpın. Üzerine süt, karbonat ve tuzu ilave edin. Azar azar un ekleyerek çırpmaya devam edin. Malzemeler iyice karışınca harcı eritilmiş tereyağı ile yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.