Çilekli Tartölet Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:50
Çilekli Tartölet Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak
eksik pudraşekeri
200 gram tereyağı
1 adet yumurta
İki buçuk paket (80'er gramlık )
bitter çikolata
2-3 çorba kaşığı krema
10-15 adet çilek
1 paket tart jölesi
Çilekli Tartölet Yapılışı

Unu eleyip, pudraşekeri ile karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, merdaneyle tartölet kalıpları büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirip, kabarmamaları için ortalarına yağlı kağıt ve bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve bakliyatları alıp, 5-10 dakika daha pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın. Çikolatalı kremayı tartöletlerin içine pay edin. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından alıp, üzerine çilekleri yerleştirin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çileklerin üzerine dökün. Donduktan sonra servis yapın