Bademli Şekerpare Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:32
Bademli Şekerpare Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
200 gram tereyağı
2 su bardağı irmik, 3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un
İçi için: 200 gram dövülmüş badem
Üzerine: Badem
Şerbeti için: İki buçuk su bardağı su
İki buçuk su bardağı tozşeker
3-4 damla limon suyu

Bademli Şekerpare Yapılışı
Tereyağı ve irmiği bir tavada hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra içine yumurta, tozşeker, maden suyu, kabartma tozu ve un katıp, iyice yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına dövülmüş bademden 1 tatlı kaşığı koyun ve hafif yassı şekli vererek kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek ekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve ortalarına birer badem koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.